58-годишен мъж загина при тежка катастрофа до село Смирненски (СНИМКА)

58-годишен мъж загина при тежка катастрофа до село Смирненски

На 01.09.2023 г. около 08,20 ч. в ОДЧ Лом е получен сигнал за възникнало ПТП на път III-112 между гр.Брусарци и село Смирненски. Незабавно е изпратен екип на пътен контрол при РУ-Лом. На място е установено, че на горепосочения път, при км 17, е възникнало ПТП между лек автомобил „Ауди 80“ с монтанска регистрация, управляван от 58-годишен жител на село Крива бара, и лек автомобил „Опел Инсигния“ с румънска регистрация, с водач на 20 г. от Р Румъния.

В хода на проверката е изяснено, че около 08,15 ч. лекият автомобил „Ауди 80“ при излизане от ляв завой е предприел маневра изпреварване, без да се убеди че насрещната пътна лента е свободна и е блъснат отпред вляво от приближаващия се в насрещната пътна лента опел.

След удара водачът на аудито губи контрол над волана, излиза вдясно извън пътното платно и се преобръща по таван. При реализираното ПТП са нанесени значителни материални щети по двата автомобила, а водачът на аудито загива на място. При ПТП-то са пострадали още двама пътници – 54-годишна жителка на село Крива бара, която е с локсация на десен лакът, разкъсни рани по главата и мозъчно сътресение, оставена в МБАЛ гр.Лом под наблюдение, без опасност за живота.

Пострадала е пътничка и от румънския автомобил, на 50 г. Тя е с комоцио, оставена под наблюдение в МБАЛ гр.Видин, без опасност за живота. Пробата на водача за употреба на алкохол на румънския лек автомобил е отрицателна.

Тялото на починалия водач е транспортирано В МБАЛ Монтана за извършване на аутопсия. По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква „в”, вр. чл.342, ал.1 от НК.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.