Боксьори от БК „Спарта Монтана“ участваха в турнир по бокс под надслов „Не на агресията“ (СНИМКИ)

Боксьори от БК „Спарта Монтана“ участваха в турнир по бокс под надслов "Не на агресията"

Боксьори от БК „Спарта Монтана“ взеха участие в първия по рода си турнир по бокс под надслов „Не на агресията“. Надпреварата се проведе във Враца и бе организирана от местния боксов клуб „Ол Старс“ с подкрепата на кмета Калин Каменов. На ринга се качиха над 60 състезатели в различни възрастови групи от Ботевград, Плевен, Костенец, Козлодуй, Монтана и домакините от Враца.

За провеждането на срещите се грижиха квалифицирани съдии от цялата страна. Специален гост на турнира бе Петър Лесов – олимпийски шампион по бокс, който в момента е селекционер на националния отбор на България при учениците и юношите. Отборът на Монтана бе представен от 9 състезатели.

След изиграване на всички срещи възпитаниците на Доброслав Добрев спечелиха 8 първи места. С шампионски титли и златни медали се окичиха Рая Доброслав, Рая Лазарова, Иван Петров, Едуард Райчев, Георги Ячев, Николай Витанов, Красимир Емануилов и Стивън Денев. Специален приз за най-добър състезател на турнира получи Рая Доброслав.

След приключване на надпреварата Петър Лесов поздрави боксьорите от Монтана и им даде ценни съвети. В края на годината боксов клуб на „Спарта“ има желание да проведе турнир от подобен ранг, като в момента се водят преговори с Българска федерация по бокс. За момента, обаче пречка се оказва финансирането на подобна проява.

Следващото предизвикателство за възпитанците на Доброслав Добрев е Държавният личен шампионат за мъже. Надпреварата ще се проведе от 11 до 16 септември в Пловдив.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.