Нина Петкова тръгва за втори мандат в Георги Дамяново

Нина Петкова тръгва за втори мандат в Георги Дамяново

Нина Петкова е кандидатът на ПП „ГЕРБ“ за кмет на община Георги Дамянво. Тя е родена 1977 г. в гр. Монтана. Притежава магистърска степен по икономика от Университета за национално и световно стопанство, специалност „Финанси”. Професионалната кариера на Нина Петкова започва от 1998 г. в частния сектор, където работи до 2011 г. Участва в много благотворителни и социални дейности.

От 2011 г. до 2019 г. е заместник областен управител на област Монтана. В две служебни правителства изпълнява длъжността областен управител. Като заместник областен управител допринася Областна администрация Монтана да се нареди сред първите три в страна в конкурса на Фондацията за прозрачни регламенти. През 2015 г. администрацията печели бронзовите статуетки в категориите “Най-прозрачна областна администрация” и “Най-добра практика за партньорство между областна администрация и гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”.

От октомври 2019 година е кмет на община Георги Дамяново.

Нина Петкова два пъти е награждавана от Асоциацията от български градове и региони – през 2017 г. в  категорията „Заместник областен управител на годината” и  2021 г. в категорията „Успешно управление на малка община”

Майка на две деца.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.