Осъдиха на 6 месеца затвор шофьор, управлявал автомобил с близо 3 промила

Осъдиха на 6 месеца затвор шофьор, управлявал автомобил с близо 3 промила
Снимката е илюстративна

Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, и защитата на подсъдимия  М. К. М. за наказание 6 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол над 1,2 промила и то след като вече е  осъждан за такова престъпление.

На 11 юли  2023 г. вечерта служители на МВР спрели за проверка на пътя Лом –  село Сталийска махала „Рено Меган“ и установили, че водачът М. К. М.  от село Тополовец, Видинско, шофира под въздействието на алкохол.

Направеното химическо изследване констатирало, че шофьорът е бил с концентрация на алкохол в кръвта си 2,99 промила. Проверката на служителите на реда открила още, че М. К. М. вече е бил осъждан  за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1,2 промила и е получил през 2021 г. по споразумение с Районен съд – Трявна условна присъда за деянието си.

Пред Районен съд – Лом  М. К. М.  – 57 годишен, със средно образование, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 6 месеца „Лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Съдът лиши подсъдимия М. К. М.  от право да управлява моторно превозно средство за срок от 12 месеца.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.