Златко Живков: Пътят, по който вървим, е правилният (ВИДЕО)

В препълнената зала на Драматичния театър в Монтана Златко Живков откри предизборната си кампания. Той се кандидатира за седми пореден мандат за кмет на Монтана. Живков е кандидат на Местната коалиция СДС/ГЕРБ,БНД, ВМРО-БНД, ЗНС.

Събитието започна с танци от различни етнографски области на България в изпълнение на ансамбъл „Българе“.

Пръв пред над 600-те души, дошли даподкрепят кандидатът за кмет Златко Живков застана досегашният председател на Общинския съвет в Монтана Иво Иванов. „Близо 25 години работя рамо до рамо с нашия кмет Златко Живков. През този почти четвърт век Монтана се промени до неузнаваемост, но както се пее в един хит „има недовършени толкова добри неща“. Това е причината отново да застанем пред Вас и да поискаме Вашето доверие на предстоящите местни избори. Преодолените предизвикателства и постигнатите успехи ни дават увереност, че ще получим и заслужаваме Вашето доверие. Златко Живков е доказал, че е лидер с умение да управлява промяната, със стратегическо мислене и ясна визия за бъдещето на Монтана“.  С тези встъпителни думи Иво Иванов въведе кандидатът за кмет на местната коалиция

Живков припомни, колко трудни са му били първите години като кмет на Монтана с разбити, мръсни и тъмни улици.

„Докато имам доверието Ви ще продължавам да работя за доброто на Монтана. Това е мой дълг“, заяви Златко Живков в първия ден на кампанията си за 7 мандат.

„Смея да твърдя, че днес общината има ново лице.  В нея работят 3200 малки и средни фирми. Големите ни предприятия има износ за 1 милиард лева.  Имаме чист, зелен и уреден град.  Прелиствайки страниците назад отчитам времето преди страната ни да бъде член на Европейския съюз и след това. От 2007 година имаме повече възможности, изпълнихме много проекти по оперативни програми,  преобразихме Монтана. Последните месеци на тази година ще постигнем една от най-големите си цели да намалим вредните емисии във въздуха. Подменихме безвъзмездно стаите печки на дърва и въглища – основни замърсители през зимата, на половината домакинства в общината. Този сезон те ще са с нови по-екологични отоплителни уреди.  Това е голяма постижение, което надгражда всичко направено за опазване на околната среда през последните години. Ремонтирахме всички паркове, детски градини, училища. Даваме нов живот на все повече обществени пространства и сгради. Когато излезете от тук ще видите новите фонтани на Монтана – символ на града, сега със съвсем различна визия, сред най-красивите в страната. Предстои ни много работа, важни проекти, по които вече работим за следващия период. Твърдо съм убеден, че пътят по които вървим е правилният, каза Живков.  

Да подкрепят Златко Живков, кандидатите за съветници и кметове на кметства в Монтана пристигнаха професор д-р Иван Гаврилов, доц. Борислав Великов и народният представител от ГЕРБ Ирена Димова.

„Преди 4 години местната коалиция бе с № 68 в бюлетината, сега е отново със същия номер, дано и резултатът да бъде същият“, изрази очакванията си досегашния кмет на Монтана.

Вижте повече във видеото

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ