Дядо наруши заповед за защита от домашно насилие и доближи дъщеря си и внуците си

Районен съд – Лом глоби с 1000 лева  дядо, нарушил заповед за защита от домашно насилие

Дядо наруши заповед за защита от домашно насилие и доближи дъщеря си и внуците си

Районен съд – Лом наложи  глоба на 60 годишен жител на Лом с чисто досега съдебно минало, който не изпълнил заповед за защита от домашно насилие по отношение на дъщеря си и внуците си.  На 31 август 2022 г.  след образувано дело и данни за  опасност от насилие Районен съд – Лом издал  заповед  за защита от домашно насилие, с която указал на Ц. Б. М. да се въздържа от насилие върху дъщеря си Ц. А. и децата й.

Съдът  забранил  на Ц. Б. М. да се доближава до жилището на дъщеря му и децата й, както и до местата им за социални контакти и отдих на разстояние по-малко от 50 метра в продължение на 18 месеца. Въпреки забраната на 18 юли 2023 г. Ц. Б. М. приближил до Ц. А. и децата й, които се намирали на детска площадка в Лом.

След подаден сигнал за нарушението срещу Ц. Б. М. е било образувано дело.  След като се запозна с фактите и обстоятелствата по случая и изслуша страните, Районен съд – Лом  освободи обвиняемия Ц. Б. М.  – с основно образование,  неосъждан, общ работник, от наказателна отговорност и  му наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 1000 лева, които да плати в полза на държавата.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд -Монтана в 15-дневен срок.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.