Спортен клуб УШУ – Монтана се завърна с 23 медала от състезание

Спортен клуб УШУ – Монтана

Общо 4 златни, 12 сребърни и 5 бронзови медала спечели Спортен клуб УШУ – Монтана във Втората купа на България по Туйшоу („Бутащи ръце“). В тази практика от китайското бойно изкуство Тай Дзи се съревноваваха отбори от Пловдив, София и Монтана. Състезателите от Монтана участваха и в двете дисциплини – „Фиксирана стъпка“ и „Динамична стъпка“.

Два златни медала завоюва треньорът на клуба Асен Асенов. На най-високото стъпало на почетната стълбичка се изкачиха Калин Борисов и Николай Давидков, които спечелиха и по един сребърен медал. Със сребро се окичиха също Валерия Георгиева, Мартин Първанов, Даниел Цветков и Кристиян Димов.  Два пъти на трето място се класираха Зорница Иванова и Борислав Тодоров.  Мириам Благоева спечели бронзов медал. Грамоти за най-малък участник и за най-висок боен дух получи 8-годишният Веселин Торньов.

Турнирът Втора купа на България по Туйшоу се проведе на 14 октомври в София. Той бе организиран от Българската федерация по Ушу (китайски бойни изкуства)  и спортен клуб „Черен Дракон“ – София. Зорница Иванова (11 г.) бе избрана от организаторите да положи клетва от името на всички участници при откриването на събитието.

Това е третото състезание за тази година, в което участват възпитаници на Асен Асенов. В началото на декември им предстои републиканско първенство по Ушу и Кунг Фу в Пловдив.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.