Тефтери с имена и примерни бюлетини са иззети от магазин в Безденица

Мъж показа среден пръст на полицаи

Досъдебно производство за престъпление против политическите права на гражданите е образувано при проверка на търговски обект в монтанското село Безденица. Специализираната полицейска операция е проведена на 19.10.2023 г. с участието на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Монтана, Областна дирекция по безопасност на храните- Монтана и Териториална дирекция на НАП- Велико Търново, офис Монтана.  

След получен сигнал за престъпления против политическите права на гражданите при извършената проверка от търговския обект, стопанисван от 46-годишна местна жителка, са намерени и иззети 2 тефтера с изписани на ръка имена на лица, както и списъци с лични данни, представляващи копие на предварителен избирателен списък, с изписани на ръка думи на тях. Иззети са още 7 листа, представляващи примерни бюлетини с отразени с химикал кандидат и преференция за определена политическа партия.

От страна на данъчните служители са констатирани 2 нарушения на чл. 118, ал. 2 от Закона за акцизите и данъчните складове, а от служителите по безопасност на храните – нарушение на чл. 23, ал. 1 от Закона за храните, за което ще бъде взето отношение по административен ред.

По случая в ОДМВР-Монтана е образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.