Нов петзвезден хотел ще се строи във Вършец

Нов петзвезден хотел ще се строи във Вършец

Добрата новина за Вършец и региона, съобщи инж. Иван Лазаров – досегашен кмет на Вършец и кандидат за кмет на предстоящите местни избори. Мащабната инвестиция е дело на двама собственици – Пламен Христозов и Владимир Даскалов с опит в хотелиерството и строителния бизнес. И двамата много харесват курортния град и през 2021 г. решават да инвестират тук.

„Природата ни хареса много, водата е прекрасна. Но това, което ни спечели веднага, е отношението на кмета, инж. Иван Лазаров, и на администрацията – споделя Пламен Христозов. Направиха всичко възможно да ни привлекат като инвеститор, да изготвят прецизно и бързо необходимите от тях документи. Нещо, което не се случва често и навсякъде. Ако не бяха толкова коректни, сигурно щяхме да търсим друга възможност на друго място.“, заяви Пламен Христозов.

Вече е минала процедурата за ПУП за минералната вода и в момента започва проектирането на сградата. Предвижда се да има 180 стаи с външен и вътрешен басейн, СПА, малък детски аква парк, два ресторанта – според изискванията на клиентите, пиано бар, модерна конферентна зала с 600 места.

Новото петзвездно бижу ще развие нов сегмент на туризма не само във Вършец, но и в региона – конферентния. Тук ще могат да се организират мащабни събития, конференции, обучения на международно ниво. Това ще обогати облика на туристите, посещаващи Вършец.

Строителството ще започне през следващата година.

Очаква се да бъдат разкрити 170 работни места за местните хора.

Подкрепете инж. Иван Лазаров за кмет на Вършец и листата за общински съветници с номер 7 в бюлетината

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!