Местната власт в Монтана положи клетва (ВИДЕО)

На официална церемония проведена в Монтана, Златко Живков, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва. Церемонията водеше областният управител Ивайло Антонов. Тържествен водосвет и благословия към местната власт отслужиха отец Николай и отец Емил.

По традиция най-възрастният общински съветник ръководи първото заседание. В този местен парламент е Иван Петров.

След като положи клетва, Златко Живков заяви: „Надявам се, че тези, които сме в тази зала ще имаме необходимото желание, воля и енергия, да добавим през следващите четири години повече работещи неща за по-добро качество на живот, за да можем да постигнем още повече от това, което се вижда не само от анализите на Института по пазарна икономика. Каквото и да говорим направеното остава. Време е да разбере, че Монтана е на всички.“

За пети мандат председател на общинския съвет в Монтана бе избран инж. Иво Иванов. При тайно гласуване на общинските съветници инж. Иво Иванов беше подкрепен с 28 гласа „За“.

„Да обединим отново усилията и да продължим напред, каквото уверение и заявки видях в цялата предизборна кампания от различните политически групи. Тези най-добри решения могат да дойдат с помощта, разбира се, на държавата и на народните представители. Затова аз съм им признателен, че днес отделиха от времето си и са тук“, каза инж. Иво Иванов след като беше избран на председател на общинския съвет.

На първата сесия в Монтана присъствеха и народните представители Ирена Димова, Ванина Вецина, Димитър Аврамов и Петър Николаев.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.