Георги Ячев спечели бронзов медал от боксов турнир в Петрич

Георги Ячев спечели бронзов медал от боксов турнир в Петрич

Бронзов медал спечели Георги Ячев от „Боксов клуб Спарта Монтана“ в последния за 2023 година Държавен лично – отборен шампионат по бокс за ученици (12 – 14 години). Надпреварата се проведе в Петрич.

Участие в първенството взеха 211 състезатели от 48 клуба в страната. БК „Спарта Монтана“ се включи с петима боксьори. Георги Ячев се окичи с бронзовото отличие в категория до 52 килограма. Съотборниците му Цветомир Петров , в категория до 57 килограма и Красимир Емануилов, при 46-килограмовите се наредиха на пета позиция.

Останалите двама възпитаници на Доброслав Добрев – Стиван Денев (кат.52 кг.) и дебютантът Светлин Иванов (кат.90 кг.) отпаднаха още в първия кръг на турнира.

Следващото предизвикателство за монтанските боксьори ще е традиционният клубен турнир, който ще се проведе на 2 декември (събота) в залата на БК „Спарта Монтана“. За 16 декември от 11.00 часа в хотел „Житомир“ е предвидена годишната церемония „Боксьор на годината – 2023“. Събитието съвпада и с 9 години от основаването на спортен клуб „Спарта“.

От управата на клуба канят всички настоящи и бивши състезатели, роднини, приятели и симпатизанти да присъстват на церемонията.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.