ПГПЧЕ отива на национален кръг в турнира BEST

ПГПЧЕ отива на национален кръг в турнира BEST

Отборът по речи и дебати на английски език от Гимназия с преподаване на чужди езици „Петър Богдан“ – Монтана се класира на национално ниво. Възпитаниците на преподавателката Бисерка Александрова с помощник Ерик Бъд получиха за пореден път и наградата „Best Small Team“. Турнирът се проведе в Благоевград с подкрепата на фондация BEST. В него участваха около 300 ученици от Северозападна България.

До финала в различните категории стигнаха ученици от монтанската езикова гимназия. В категория „Проза“ финалисти са Зорница Димитрова от 12 клас, която зае 3-то място, Денислав Александров от 9 клас, завоювал престижното 2-ро място, и Милен Илиев от 8 клас, останал на 6-то място.

В категория „Дуо“ също има финалисти. Дагрун Анна Каменова и Огнемира Георгиева завоюваха 2-ра награда. Иван Иванов от 9 клас и Кристина Петрова от 11 клас се класираха на 3-то, Зорница Димитрова и Рени Петрова – на 4-то, а Надя Матеева и Камелия Евтимова от 10 клас – на 6-то място.

В категория „Оратория“ финалисти са отново Рени Петрова, която се класира 4-та, и Стилиян Цолов от 11 клас, който остана 6-ти. С награда „Top speaker“ и трето място в дебатите бе отличена Дагрун Анна Каменова.

Димитър Спасов

Клуб „Медии“