„Sweet Poison” – с нова песен „Заслепена от пламъци“

Младежката рок група от Монтана „Sweet Poison” пусна видеоклип към новата си песен „Заслепена от пламъци“.

Младежката рок група от Монтана „Sweet Poison” пусна видеоклип към новата си песен „Заслепена от пламъци“. Автор на текста и музиката е Габриела Радованова (китара и вокал), а за аранжимента има заслуга цялата група. Песента е вдъхновена от случка в ежедневието на Габи. Един ден баща й оставил факла на леглото, което отключило творческото й въображение и довело до създаването на тази песен. Факлата е била за рожден ден, който е се е чествал на Античната крепост в Монтана.

Новата песен на „Sweet Poison” се вписва чудесно репертоара на групата, макар че е в малко по-различен стил. Тя също следва техния собствен почерк. „Заслепена от пламъци“, както и предходната авторска песен на групата „Кристал на самотата“, звучат доста меланхолично и спокойно. Липсата на соло в новата песен е доста неочакван ход и я отличава от останалите парчета на групата.

Песента вече е изпълнявана на живо още преди да излезе официално в youtube канала на „Sweet Poison”. След официалната й премиера в социалните мрежи тя беше представена в концертна зала „The Stage“ – София, а  скоро ще прозвучи и в столичния бар The Pit.

„Заслепена от пламъци“ е записана в Urban House Studio благодарение на третото издание „Музикален Акселератор“ по програма за развитие за млади български музиканти организирана от Rockschool, KMK Records и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Нека припомним, че групата „Sweet Poison” е създадена на 3 март 2022 година. Репетира в Младежки дом – Монтана. До момента е имала концерти в Монтана, Берковица, Враца, София, с. Ерул, Пловдив, Трявна, Несебър, Плевен  и с. Долна Малина. За краткото време на своето съществуване печели и награди. Габриела Радованова грабна първа награда за вокал на Поп-рок фестивал в Несебър.  „Sweet Poison“ се класира на трето място в раздел „Вокалноинструментални групи“ на този музикален форум. Авторското им парче „Ръце от огън“ зае трето място на Power of music Festival – Пловдив, организиран от Милена Славова.

До момента групата е гостувала в радио „Z-Rock“. В програмата на рейнърс рок трамплин прозвучаха техните песни „Кристал на самотата“ и „Силна жена“ като номинации за месечен победител на платформата. Очакват „Запленена от пламъци“ също да се завърти по-интензивно по популярното рок радио с подкрепата на легендарната Милена Славова.  Към младите хора  „Sweet Poison” отправят посланието: „Много е важно, когато човек мечтае за нещо, да прави важни крачки и усилия за сбъдването на тази мечта на момента, за да се изгради пълноценно в бъдеще. Ако има трудности, не се отказвай, а се научи, кога ти е нужна почивка“.

Милен Цветанов
Клуб „Медии“