Проблеми заради снега: Тирове закъсаха в Монтанско, удариха се снегорин и кола

Проблеми заради снега: Тирове закъсаха в Монтанско, удариха се снегорин и кола

В Северозападна България снегът създаде проблеми. В Монтанско 5-сантиметровата снежна покривка предизвика задръстване от тирове на околовръстния път на града в посока „Дунав мост 2”. На международния път Е-79 край село Долна Вереница имаше километрична опашка от тежкотоварни автомобили.

В обедните часове обстановката в Монтанско започна да се нормализира. Над 30 машини са почиствали в областта. Два снегорина са обработвали прохода „Петрохан”. От АПИ уверяват, че пътят е почистен и опесъчен. На прохода е станала лека катастрофа между снегорин и кола, при която няма пострадали.

„Цяла седмица се говори за снегове и днес на пътищата няма никого. Първо минавам да видя дали пътищата са почистени, а след това да изкарам камиона си. На какво прилича това? Това за мен е загубена работа. Смятам, че това не е държава”, коментира шофьор на тежкотоварен автомобил.

„Получи се тапа от неподготвени шофьори на тежкотоварни автомобили. Спряхме движението, за да може пътят да бъде почистен”, обясни директорът на ОПУ-Монтана инж. Володя Вълов.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.