Второ училище в Монтана празнува своя патронен празник с рецитал (СНИМКИ)

Второ училище в Монтана празнува своя патронен празник с рецитал

Юбилейният X Регионален рецитал под мотото „За него- Живота- направил бих всичко…“ е част от мероприятията посветените на Патронния празник на Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“- Монтана. За десета поредна година той е организиран от РУО- Монтана и Второ СУ „Н.Й.Вапцаров“- Монтана.

В деня на своя Патронен празник, училището домакин събра, в Младежки дом- Монтана, 68 рецитатори от 35 училища, за да обедини любителите на поезията. Елка Станева- директор на училището, поздрави колектива и учениците за Патронния празник, приветства училищата от областта за обичта им към поезията и пожела на всички устремът им към литературното творчеството никога да не стихва.

Трайка Трайкова- началник на РУО- Монтана поздрави присъстващите и им пожела здраве, любознателност и развитие на таланта им в рецитаторското изкуство. Гости на X Регионален рецитал бяха: Ал. Герасимов-директор дирекция Хуманитарни дейности“ в общ.Монтана, Лозка Никова – гл.експерт „Училища“ в област Монтана, Трайка Трайкова- началник на РУО-Монтана, Ив. Ликов- ст.експерт по БЕЛ в РУО-Монтана, В.Найденов – ст.експерт на начално образование в РУО-Монтана, Орлин Орлинов-ст. експерт по приобщаващо образование в РУО-Монтана, М.Иванова -дългогодишен експерт по БЕЛ към РУО-Монтана, представители на културни институции, учители и родители.

Началото на празника поставиха учениците от група за занимания по интереси „Музикален свят“, които изпяха химна на училището. За доброто настроение на публиката се погрижиха и група за занимания по интереси „Народни танци“, която заедно с фолклорен ансамбъл „Ситница“, предаде пулса на българския дух. Мажоретният състав на училището поздрави гостите с модерно съчетание от танци. Учениците на Второ СУ“ Н.Й.Вапцаров“ представиха сценки и рецитираха стихове.
На финала на откриването Габриела Иванова, бивша възпитаничка на училището, разчувства публиката с песента „Имала майка едно ми чедо“.

Артистичността, познаването на текста и доброто дикция бяха оценявани от Нели Василева -гл.експерт“ Култура и вероизповедание“ в община Монтана, Анелия Тодорова- директор на РБ „Гео Милев“- Монтана и Ваня Георгиева- директор на РИМ- гр.Монтана.

Журито бе изключително затруднено, участниците показаха голям талант и достойно представиха своите училища. Всички демонстрираха артистичност, усет към поезията и любов към българската литература.

Учениците на Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“, обучаващи се с професия „Хлебар- сладкар“ и „Готвач“, бяха подготвили кетъринг, с който фестивалът на поезията да бъде не само храна за душата, а и за тялото!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.