Рая Доброслав отново е боксьор на годината на боксов клуб „Спарта -Монтана“

Рая Доброслав отново е боксьор на годината на боксов клуб

За поредна година отличието боксьор №1 спечели Рая Доброслав. „За мен е чест,че се качих на почетното първо място.През тази година постигнах много успехи,но преминах и през трудни изпитания.Едно голямо благодаря на всички,които застанаха зад мен и ме подкрепиха“, каза победителката Рая Доброслав.

На втора позиция се класира Цветомир Петров, а трети е Георги Ячев.След тях се наредиха: Иван Петров, Асен Стоянов, Красимир Емануилов, Рая Лазарова, Едуард Райчев, Николай Витанов, Стиван Денев, Светлин Иванов и Димитър Димитров. През 2023 г. двадесет и двама състезатели представиха боксов клуб „Спарта – Монтана“ в национални и международни първенства и турнири. „От държавния спортен шампионат по бокс спечелихме 5 златни ,6 сребърни и 16 бронзови отличия.

Девойките до 15 г. се класираха на осмо място за купа България ,както и на осмо място в държавното лично – отборно първенство. Девойките до 18 г. са седми в държавното лично – отборно първенство. Успех имат и младежите с 14-то място в отборното класиране.

Няма как да не сме доволни от представянето на нашите състезатели“, коментира председателят на боксов клуб „Спарта -Монтана“ Доброслав Добрев. Той допълни, че през тази година неговите възпитаници са взели участие в националните турнири в Козлодуй, Враца и Ботевград, както и в боксов турнир в Обединените Арабски Емирства.

Клубът участва и в Европейска седмица на спорта под мотото „Be Active“, организирана от община Монтана и Министерство на младежта и спорта. „Организирахме и два турнира през месец юни и през месец декември. Клубът ни участва в програми на ММС „Спорт за деца в свободното време“,“Спорт за деца в риск“ и младежка програма „Активни младежи“, уточни още Добрев.

По време на церемонията с грамоти бяха наградени всички възпитаници на клуба, а официалните гости бяха отличени с плакети за принос в развитието на спорта в гр. Монтана.

Церемонията по награждаването се проведе в хотел „Житомир“. Официални гости бяха Златко Живков -кмет на община Монтана, Мария Георгиева – младши експерт на Министерство на младежта и спорта, Веселка Иванова -директор на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“, Ния Никифоров – експерт Дирекция „Спорт и младежки дейности“, Тони Тодоров – директор на Кризисен център град Монтана и Пейчо Багдатов – треньор на националния отбор на България по бокс за ученици,юноши и младежи.Над 100 родители,приятели и симпатизанти уважиха церемонията на клуб „Спарта -Монтана“.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.