С медали се завърнаха боксьорите от клуб „Спарта Монтана“

С медали се завърнаха боксьорите от клуб

7 медала завоюваха боксьорите от клуб „Спарта Монтана“ от Държавното лично – отборно първенство и Купа България за младежи и девойки. Надпреварата се проведе от 19 до 25 февруари в Плевен.

В конкуренцията на над 300 състезатели от 50 клуба в страната възпитаниците на Доброслав Добрев се представиха повече от отлично. При девойките до 15 години Анна Янкова се окичи със златното отличие в категория до 60 килограма. В същата възрастова група, но при 48-килограмовите Деница Велкова се класира на второ място, а Емануела Василева е трета до 46 килограма. При девойките до 18 години Рая Лазарова спечели сребърен медал в категория до 70 килограма, а съотборничката й Рая Доброслав е втора при 75-килограмовите. Отлично в състезанието се представиха и младежите на боксов клуб „Спарта Монтана“. Иван Петров и Едуард Райчев заслужиха бронзовите отличия съответно, в категория до 60 килограма и при 63.5 – килограмовите.

В отборното класиране за Купа България при девойките тимът на „Спарта Монтана“ се класира на престижното четвърто място. „Въпреки проблемите, които имаме със спортната база нашите успехи се умножават се. Няма как да не съм доволен от представянето на децата. Уч,аствахме с 8 състезатели и спечелихме 7 медала. Това е голям успех за нашия клуб“, коментира председателят на БК „Спарта Монтана“ Доброслав Добрев.

Следващото състезание за възпитаниците на монтанския боксов клуб е Държавно лично-отборно първенство и Купа България за юноши. Надпреварата ще се проведе от 5 до 10 март в Ботевград. БК „Спарта Монтана“ ще бъде представен от четирима състезатели.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.