Отборът на Шесто училище в Монтана стана победител в общинския кръг на Националната викторина по безопасност на движението

Отборът на Шесто училище в Монтана стана победител в общинския кръг на Националната викторина по безопасност на движението

Отборът на Шесто средно училище „Отец Паисий“ в Монтана стана победител в общинския кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Домакин на надпреварата бе ЦПЛР ОДК „Ние, врабчетата“ в областния град.

Гост на събитието бе г-жа Нина Кирилова – старши експерт по професионално образование и обучение в РУО – Монтана. За първи път в общинския кръг на Викторината участваха отбори от всички училища в Монтана. Състезанието премина в три кръга. В I кръг отборите решаваха листовка с 20 ситуации за 20 минути.

Във втори кръг състезателите отговаряха на въпроси, свързани с пътната безопасност и правилата за движение, а в третия кръг решаваха тест с въпроси за оказване на долекарска помощ и редиха пъзел с пътен знак. Първо място с максимален брой точки – 53 – без нито една грешка и право да представи община Монтана в областния кръг на Националната викторина завоюва отборът на Шесто СУ „Отец Паисий“. На второ място с 49 точки остана тимът на Първо основно училище „Св.св. Кирил и Методий“, трети с 46 точки се подредиха състезателите на Четвърто основно училище „Иван Вазов“. 

Знанията на учениците оценяваше съдийска комисия в състав: председател – Радослав Марков – старши инспектор – сектор „Пътна полиция“ , Емил Николов – инспектор – сектор „Пътна полиция“, Борис Христов – началник на СБА – Монтана и Николай Тошков – доброволец към БЧК- Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.