Две сбивания в Монтанско завършиха със средна телесна повреда

Семеен скандал завърши с опит за убийство с брадва

Служители на РУ Монтана са разкрили извършител, причинил телесна повреда на монтански жител при сбиване в село Горно Церовене.

На 31.03.2024 г. около 02,30 ч. в центъра на селото възникнал скандал, прераснал в побой, между няколко жители, при което 22-годишен монтанчанин бил ударен по главата с твърд предмет. Пострадалият бил приет в МБАЛ Монтана с черепно-мозъчна травма, като изпаднал в безсъзнание.

В хода на работата той дошъл в съзнание и дал сведения по случая. Към момента няма опасност за живота му. Служители на РУ Монтана извършили оглед на местопроизшествието и разпитали свидетели. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия бил установен извършителят – 19-годишен от същото село. Работата по случая продължава.

Служители на Участък Бойчиновци са установили четирима жители на село Громшин, нанесли побой и причинили телесна повреда на свой съселянин.

На 29.03.2024 г. около 21,30 ч. в частен имот в селото бил нанесен побой на 26-годишен местен жител. По данни на пострадалия, извършителите били четирима негови съселяни. Вследствие на побоя пострадалият бил настанен за лечение в МБАЛ Монтана, с данни за комоцио, без опасност за живота. На местопроизшествието бил извършен оглед и иззети веществени доказателства.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия били установени и четиримата извършители на побоя, като един от тях бил задържан до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.