Съветници от Монтана даряват националния флаг, за да бъде издигнат високо на входа на града

Съветници от Монтана даряват националния флаг, за да бъде издигнат високо на входа на града

Общо 28 общински съветници се включиха с лични дарения в подкрепа на инициативата да бъде издигнат българският трибагреник на източния вход на Монтана. Трикольорът ще бъде с размери 5 на 3 метра и ще бъде поставен на  15-метров пилон в зелената площ на кръговото движение.

В акцията се включиха съветници, представители на четири групи – на СДС (ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД и ЗНС), на  НДСВ (ДПС, „Български гласъ“), на БСП „За България“ и на земеделски съюз „Ал. Стамболийски“. Събраните средства са 2 800 лева, съобщи Стоян Стоянов от местната коалиция на СДС. Заедно с него на пресконференцията за събитието участваха кметът Златко Живков, председателят на Общинския съвет Иво Иванов и съветниците Иван Петров, Пламен Петков, Стефка Александрова, Теодора Любенова, Росица Благоева, Любомир Иванов и Николай Димитров.

„Благодаря Ви за дарението, което правите на общината, това е достоен пример, заяви кметът Златко Живков. Той уточни, че за зелената площ на кръговото движение на входа на Монтана ще има цялостен проект, с който ще се промени изцяло пространството и то ще стане по-красиво и гостоприемно.

„Това не е първия път, в който отделяме собствени средства за определена кауза, заяви Пламен Петков от НДСВ (ДПС, „Български гласъ“).

„Искаме да покажем, че нашата работа не е свързана само с  предложения за разходи от бюджета на общината, а можем и сами да финансираме определени дейности, за които имаме общо съгласие, заяви Стефка Александрова от БСП „За България“.

Съветниците ще дарят лични средства и за наградния фонд на великденския мотокрос в берковското село Мездрея, съобщи общинския съветник Иван Петров СДС (ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД и ЗНС)

Иво Иванов покани всички присъстващи и на друга изява, организирана под патронажа на Общинския съвет. На 8 април от 11,30 часа  във фоайето на Младежкия дом в Монтана ще бъдат наградени победителите от детския конкурс за илюстрация на ромска приказка, посветен на Международен ден на ромите. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.