Община Монтана преведе 65 хиляди лева на държавната болница

МБАЛ "Стамен Илиев"

Oбщина Монтана е превела 65 хиляди лева на държавната болница целево за нова операционна маса в отделението по неонатология и за антибактериална подова настилка в отделението по хирургия. Средствата са част от решенията на Общинския съвет при приемането на бюджета за годината. Те се отпускат ежегодно по предложение на ръководството на МБАЛ „Стамен Илиев“ .

„Това е  част от политиката на общината. Да подкрепя създаването на удобни и модерни условия в грижата за пациентите, каза още Живков.

Другата дейност, с която местното управление се ангажира е съдействие за разчистване на терена в парка на болницата, където да бъде изградена хеликоптерна площадка. Екипи на общинското предприятие „Чистота“ работят на терена през последната седмица.

От 1 април ще бъдат увеличени с 10 процента заплатите на медицинските служители в детските ясли, градини и училища, съобщи кметът на Монтана Златко Живков ден преди професионалния им празник 7 април – Световен ден на здравето.  В заведенията на общинска издръжка работят 52-ма фелдшери, медицински сестри и санитари. С увеличението основната им заплата ще бъде средно 1450 лева.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.