Времето: Слънчева и топла пролет

Жега и задух във вторник
Снимка: Монтана 24

Почти цялата втора седмица на април ще е слънчева, с минимална облачност и дневни температури над сезонните, създаващи усещане за ранно лято. Причина за това е обширна зона с високо атмосферно налягане.

От понеделник до петък ще се радваме на слънчева и приветлива пролет. Дневните температури в първия от дните ще са в интервала 20-25 градуса, а в хода на седмицата ще се повишат с 2-3 градуса.

През почивните дни (13-14 април) ще има краткотрайно смущение. С голяма вероятност в централните и източните райони ще се развият локални следобедни гръмотевични валежи с потенциал за градушка. Дневните температури леко ще се понижат, но без да падат под интервала 20-25 градуса.

Подобна обстановка ще има и около 16-17 април с преминаването на пореден студен атмосферен фронт. С него ще нахлуе хладен въздух и с известна вероятност ще захладнее по-осезаемо за 2-3 дни. В отделни точки на страната дори е възможно образуването на сутрешна слана.

В дните около 20 април времето отново ще бъде в обичайния си топъл пролетен ритъм – с много слънце, минимални смущения и дневни температури над 20 градуса.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.