Златен медал завоюва Светлин Иванов от Монтана на Държавното първенство за „Купа България“

Златен медал завоюва Светлин Иванов от Монтана на Държавното първенство за "Купа България"

Пореден успех за боксов клуб „Спарта – Монтана“. Възпитаниците на Доброслав Добрев завоюваха два медала на Държавно първенство за „Купа България“ за ученици (13-14 години). В надпреварата, която се проведе в Плевен участваха над 200 боксьори от 50 клуба в страната. „Спарта – Монтана“ бе представена от 10 състезатели в 9 различни категории.

Изключителен успех постигна Светлин Иванов, който завоюва златното отличие в категория до 90 килограма. В първата среща той победи противник от Благоевград с убедителните 5:0 съдийски гласа. В полуфиналната среща жребият противопостави двама състезатели на „Спарта Монтана“.

Иванов постигна победа с 5:0 над съотборника си Борис Феодоров, който остана с бронзово отличие. Във финалната среща Светлин Иванов се изправи срещу противник от Ботевград и в много оспорвана среща грабна победата с 3:2 съдийски гласа, а с това и златния медал в категорията. „Участвахме със 7 дебютанти в първенството. За съжаление повечето отпаднаха преди фазата за разпределение на медалите. Изключително съм доволен от Светлин. Това беше второ състезание за него и спечели златен медал, с което попадна в полезрението на националните селекционери за Европейско първенство през лятото“, коментира треньорът Доброслав Добрев.

Следващото предизвикателство пред неговите възпитаници е Държавният личен шампионат за юноши. Надпреварата ще се проведе в края на този месец в Петрич, а на 11 май монтанският клуб е домакин на боксов турнир организиран със съдействието на Министерството на младежта и спорта. В надпреварата участие вече са потвърдили водещите клубове в страната.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.