Тежка катастрофа край Добри Дол се размина без жертви

катастрофа

Катастрофа със значителни материални щети е настъпило след удар между два леки автомобила на РП III-112 в района на село Добри дол.

На 14.04.2024 г. около 19,00 ч. на третокласния път, км 0+700, при движение в посока от град Видин към град Монтана 40-годишен водач, живеещ в град София, при управление на лек автомобил „Фиат“ със софийска регистрация при изкачване в наклон и навлизане в десен завой губи контрол над волана, навлиза частично в лентата за насрещно движение и блъска странично насрещно идващия лек автомобил „Форд“ със софийска регистрация, с водач на 58 г. от град Видин.

При сблъсъка лекият автомобил „Форд Куга“ продължава движението си и се блъска вдясно извън платното за движение в мантинела, след което се преобръща през таван на пътното платно.

При реализираното пътно-транспортно произшествие са нанесени значителни материални щети на двата леки автомобила и мантинелата. Вследствие на удара лекият автомобил „Фиат Пунто“ се самозапалва и изгаря напълно.

На водачите на двата леки автомобила са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, като резултатите са отрицателни. На водача на лекия автомобил „Фиат Пунто“ е съставен акт по ЗДвП.

Третокасният път за Видин край Добри дол остана затворен за часове.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.