Кулинарен конкурс „Вкусотиите на Северозапада“ прави НТС Монтана

Кулинарен конкурс „Вкусотиите на Северозапада“ прави НТС Монтана

Кулинарният конкурс се организира  за втора поредна година от секцията по Хранително-вкусова промишленост към НТС-Монтана. В изложбата се предлагат ръчно изработени ястия и сладкиши, които се отличават с оригиналност и изобретателност. Повечето кулинарии са по стари рецепти от Северозапада, съхранени през годините и пресътворени от участниците в конкурса с много майсторство и любов. Предлаганите ястия се продават, уточняват организаторите от НТС Монтана.

Десетки читалища, обществени организации и индивидуални участници от различни селища от област Монтана са се включили в надпреварата с традиционни пролетни рецепти през миналата година. Освен първите трима наградени, поощрителни отличия са получили още четирима майстор-готвачи, сред които най-малката участничка – деветгодишната Рая Белчева, която приготвила погача с няколко вида сирена и подправки.

Тази година конкурсът ще се проведе в петък 19 април в Зала 1 на втория етаж на НТС. За разлика от предходната година, участие са заявили повече от двайсет мераклии от целия Северозападен регион. Има и професионалисти в кулинарията– жена със сладкарски цех от Монтана и ученици от готварската паралелка на 2 СОУ.

Второто издание на конкурса „Вкусотиите на Северозапада“ ще стартира в 15 часа в петък. Организаторите от НТС Монтана канят всички жители и гости  на Монтана на събитието.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.