Съветници предлагат община Монтана да дотира аптека с работно време  до полунощ

Съветници предлагат община Монтана да дотира аптека с работно време  до полунощ

Комисията по бюджет и финанси в общинския съвет в Монтана предлага общината да създаде публично-частно партньорство с аптека, която да работи с удължено работно време до полунощ. Това съобщи Станимир Стоев – председател на комисията.

„В Монтана няма денонощна аптека. Общината не може да финансира разкриване на такава, както настояват съветници от „Възраждане“. Тази дейност се финансира с договор от Националната здравно осигурителна каса и ние няма как да я дублираме. Това, което можем е да направим е публично-частно партньорство с някоя от фармацевтичните фирми в Монтана с условие да работи от 20 до 24 часа, уточни Стоев.

Членовете на  бюджетната комисия  от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, БСП и ДПС предлагат също общината  да предвиди в бюджета си 3000 лева месечно за обезпечаване на допълнителното работно време от 1 юни до края на годината. Да се уточнят условия за публично-частното партньорство и да бъде отправена покана към фармацевтичните фирми за участие.

„Всъщност всяка от тях и сега може да получи финансиране от Националната здравно осигурителна каса за денонощен режим на работа, ако отговаря на изискванията, уточни Стоев. А те включват в аптеката да работят поне трима магистър фармацевти.  В Монтана такива аптеки са малко и нито един от собствениците й не иска да въведе непрекъснато работно време.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.