Полицията в Монтанско на крак по време на праничните дни

полиция

Служителите на ОДМВР-Монтана и РДПБЗН-Монтана са осъществили поредица от мерки, свързани със сигурността и превенцията на престъпления във връзка с предстоящите чествания на християнските и национални празници и свързаните с тях почивни дни – 1 май — Ден на труда и международната работническа солидарност, Въкресение Христово (Великден) и 6 май — Гергьовден и Ден на храбростта и българската армия.

Дежурни полицейски екипи ще осигуряват обществения ред по време на празничните прояви в православните храмове и местата с голямо струпване на хора – ж.п. гари, автогари, базари и пазари. Униформените служители ще извършват действия за улесняване на пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране на движението и паркирането в подходите и районите на масово посещавани църковни храмове.

Пътна полиция е оптимизирала разстановките на автопатрулите в областта за осигуряване на безпрепятственото преминаване на увеличения пътникопоток, ограничаването на пътно-транспортните произшествия и грубите нарушения на закона за движение по пътищата.

Екипите ще извършват специализирани полицейски операции за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества в късните часове на денонощието през поредните 4 почивни дни, както и през последния работен ден преди празниците. Ще бъде следено още за шофирането на МПС от неправоспособни водачи и употребата на превишена скорост.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.