Слънце за Великден и Гергьовден

Слънце за Великден и Гергьовден

Предстои слънчев Великден. Призори в някои ниски райони ще има пролетна мъгла, а следобед – кратки заоблачавания около планините на Западна България с минимална вероятност за слаб валеж. Дневните температури ще са от 17 до 22-23 градуса с най-високи стойности в Северозапада.

Така ще се запази времето и за другия голям празник Гергьовден – тих и слънчев ден със следобедна облачност над западните планински масиви и слаб валеж на изолирани места около тях. Термометрите в Северна България ще покажат до 25-26 градуса.

Във вторник ще започне нов период с пролетни гръмотевични валежи. През деня такива се очакват в западните райони на страната, докато в Централна и Източна България ще е слънчево. Температурите ще се повишат още малко и ще достигнат почти летни стойности – до 28-29 градуса.

От сряда до края на седмицата гръмотевична облачност ще се развива почти в цялата страна – в отделни точки на България с интензивен валеж и градушки. Дневните температури ще се понижат и към петък-събота ще достигнат кулминацията на захлаждането в интервала 13-18 градуса.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.