Деца от Фолклорен танцов ансамбъл „Северняци“ участваха в Международен фестивал в Истанбул

Деца от Фолклорен танцов ансамбъл "Северняци" участваха в Международен фестивал в Истанбул

С много емоции приключи участието на деца от Фолклорен танцов ансамбъл „Северняци“ при ЦПЛР ОДК „Ние, врабчетата“ в IV Международен фолклорен фестивал „Balkan Wind“ в Истанбул.

От 28 април до 3 май групи от Сърбия, Полша, Словения, България и Турция представиха своето изкуство на различни места в района на мегаполиса, сред които и частния колеж „Mektebim“ в Силиври.

На гала- концерта „Среща на цивилизациите“, проведен в залата на Културно – информационния център на район Бакъркьой, съставът бе удостоен с почетен плакет.

Събитието, на което присъстваха видни личности от Истанбул, бе впечатляващо като замисъл и осъществяване. То бе заснето от турския информационен канал DHA, където ще бъде излъчено. По време на фестивала за участниците бяха организирани различни съпътстващи събития – разходка с кораб в Босфора, посещение на аквариум „Флориа“ и небостъргача „Сапфир“, диско-вечер на приятелството, осигурен достъп до спа-зоната с басейн в комплекса.

Всяка вечер в ресторанта звучаха евъргрийни, световни хитове и популярна класическа музика, в изпълнение на великолепен музикант – певец и пианист. Стачните действия в Истанбул на 1 май обаче осуетиха предвиденото по програма посещение на някои от забележителностите в центъра на града. Заради протестите, автобусите с групите бяха отклонени от маршрута. За щастие на децата – в огромен МОЛ с атракциони.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.