Водещ български хирург ще подпомага екипа на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ – Монтана (ВИДЕО)

д-р Константин Гроздев
д-р Константин Гроздев

Доц. д-р Константин Гроздев ще се включи в лекарския екип на Отделение по хирургия на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ – Монтана. През почивните дни, той проведе в болницата първите безплатни прегледи.

Той започва професионалния си път в УМБАЛ „Александровска“. През 2016 година защитава и дисертация на тема „Съвременни миниинвазивни техники в лапароскопската хирургия – предимства и недостатъци” и придобива научната степен „доктор”. Професионалната му кариера се развива стремглаво и към настоящия момент е началник на Клиника по хирургия МБАЛ „Света София“ гр. София.

„Заинимавам се предимно с безкръвните операции, лапароскопска хирургия се нарича като това включва всякакъв вид операции в коремната хирургия. Операция на стомах, на дебели черва, жлъчки, хернии, надбъбречни жлези, включително и щитовидна жлеза“, разказа доц. д-р Константин Гроздев

Д-р Гроздев има над 10 000 лапароскопски операции, голяма част от които през един разрез. Богатият му професионален опит в областта на лапароскопската хирургия е съизмерим с този на водещите световни хирурзи и доказателство за това е, че д-р Гроздев е член на Световната федерация за хирургия на затлъстяването и метаболитните заболявания.

„Лапароскопската хирургия се развива повече от 30 години, а в България, в малките градове няма достъпност за този вид операции. Например рак на дебелото черво, която се прави със стандартна лапараскопска операция, която аз правя, нормално се прави с три дупчици на коремната стена. Развитието на тази технология се прави вече през една дупчица“, допълва още доц. д-р Константин Гроздев

Освен безспорните практически умения, които притежава, той успешно развива и научна дейност, като е автор на повече от 50 научни публикации в областта на лапароскопската хирургия през един разрез, онкохирургията на дебелото черво, рекутма и стомаха, лапароскопското лечение на диафрагмалните хернии и туморите на надбъбречните жлези и редактор на монографичния труд “Мултидисциплинарен подход в бариатричната/метаболитната хирургия”.

„Идеята е да започна да правя операции в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ – Монтана, защото не е тайна че много хора имат затруднения да пътуват и предпочитат операциите да се случват тук, където живеят. Тази болница има добра база и основа да се развива в тази посока“, каза доц. д-р Константин Гроздев.

За лечебното заведение е изключителна чест присъствието на д-р Гроздев, тъй като интересът към неговите знания и умения от водещи болници в цяла Европа (сред които Университетска болница Saint-Pierre, Брюксел, Белгия) е огромен, споделиха от лечебното заведние.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.