1300 нарушения по пътищата са устанвени по време на пролетните празници в Монтанско

полиция

1 300 нарушенията на Закона за движение по пътищата са установени при специализирани полицейски операции по време на пролетните празници в област Монтана. Над 900 са нарушенията на скоростните режими.

Служителите на Пътна полиция при ОДМВР Монтана са провели специализирани полицейски операциии за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества, както и за установяване на неправоспособни водачи и употреба на превишена скорост през поредицата от празнични и почивни дни в началото на месец май /дните от 30 април (Цветница), 1-ви май – Ден на труда и международната работническа солидарност, Великден и 6-ти май – Ден на храбростта и българската армия/.

При извършения контрол на пътя с автоматизирани технически средства за контрол на скоростта са установени 931 нарушения на скоростните режими – 612 нарушения в извън населените места и 319 нарушения – в населените места.

В хода на акциите са съставени 92 акта за административни нарушения на ЗДвП и са наложени 118 глоби с фиш. Заловени са 4-ма водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и 2-ма неправоспособни водачи. Съставени са 29 акта за неизползване на обезопасителни колани, системи и каски.

Наложени са 24 санкции за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски. За неспазване на пътни знаци и маркировка са глобени 18 водачи, за неправилно изпреварване и неправилно движение по пътното платно – 13.

Трима са нарушителите, заловени да използват мобилен телефон при управление на МПС. Установени са още и 141 други нарушения на ЗДвП.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.