Отворено писмо на Ванина Вецина към всички кандидати за народни представители в Монтана

Ванина Вецина

О Т В О Р Е Н О   П И С М О

ОТ

ВАНИНА ВЕЦИНА

НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НА КОАЛИЦИЯ

 „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“

В МОНТАНА ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

 НА 9 ЮНИ 2024 ГОДИНА

Уважаеми колеги народни представители,

Уважаеми водачи на листи за изборите за народни представители в област Монтана,

Стартираме поредната кампания, в която искаме да спечелим доверието на избирателите и да им дадем възможност да изпратят този път не само в българския, но и в европейския парламент достойни хора, които да работят за модерна и просперираща европейска България, за обединена и силна Европа.

В поредицата парламентарни избори от последните три години и по време на местните избори през октомври 2023 г. за огромно мое съжаление област Монтана стоеше в челните места по брой нарушения на изборния процес, купуване на гласове и изборен туризъм. Това не само отблъсква хората, но и влияе изключително негативно на имиджа на областта и по никакъв начин не помага на общата ни кауза – да променим този имидж и да покажем силните страни и потенциала на  Северозапада.

Искрено се надявам, че служебният кабинет ще изпълни отговорно основната си задача и ще организира добре изборния процес. Следващата седмица ще поскам среща при областния управител с директора на Областната дирекция на МВР, за да обсъдим готовността за избори в областта.

Като водачи на листи и като лидери на своите политически формации в Монтана обаче ние носим най-голямата отговорност – да покажем уважение към избирателите и да спечелим доверието им по пътя на конструктивния дебат и спортсменското съревнование!

Достатъчно негативни послания се изляха през последните месеци, чухме и видяхме всевъзможни компромати и манипулации. Мисля, че стигнахме дъното! Време е за промяна. Време е да се оттласнем от това дъно, да се откажем от езика на омразата и да започнем да говорим с хората за истинските им проблеми като предложим решения. Време е да покажем, че област Монтана има лидери, които имат силата да проведат интелигентни, смислени и аргументирани кампании. Лидери, готови да уважат правото на своите съграждани да изберат най-добрите.

Уважаеми колеги,

Нека в тази предизборна кампания да се опитаме да намерим баланса между съперничеството и сътрудничеството, за да успеем да върнем доверието на избирателите към политическата класа, колкото и трудна да изглежда тази задача!

Успех на всички кандидати за народни представители!

Успех на жителите на област Монтана в избора най-добрите свои народни представители!

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е със номер 14 в интегралната бюлетина, а Ванина Вецина с преференция 101.