Откриват офис на БТА в Монтана

Откриват офис на БТА в Монтана

Най- новият пресклуб на Българска телеграфска агенция ще бъде открит в Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Общината ще предостави на националната агенция помещения в сграда –  паметник на културата. Тя е в центъра на града, на ул. „Любен Каравелов“ №1 . През 1985 година е обявена за недвижима културна ценност от местно значение. Сградата е собственост на Български пощи и е предоставена за ползване на Община Монтана. В нея се намира общинският радиоцентър „Канал М“.

Българска телеграфска агенция, която  миналата година навърши 125 години е най-старата обществена медия в България. По думите на генералния директор Кирил Въчев БТА присъства в Монтана от началото на 80-те години на миналия век. Новини за националната агенция от областта са предавали Христо Ватовски, Хари Харалампиев, Борислав Костов, Еми Кирилова, Цветана Евгениева, Цветомир Цветков, а от скоро и Милена Островска.  

„Радвам се, че можем да осигурим това пространство за пресклуб, в който да се генерират много и достоверни новини за региона“, заяви кметът Живков. Според него в днешни дни, когато всеки може да създаде фалшива новина, сигурните източници за информация са особено важни.

Откриването на пресклуба на БТА в Монтана ще бъде на 24 юни – Денят на Свети Дух и празник на града.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.