Започна аварийно изкърпване на 7 км от трасето на път III-162 на територията на община Вършец

Започна аварийно изкърпване на 7 км от трасето на път III-162 на територията на община Вършец

Започна аварийно изкърпване на 7 км от трасето на републикански път III-162 на територията на община Вършец. За повишаване безопасността на движение ще се извърши ръчно изкърпване на най-компрометираните участъци в област Монтана.

Работата стартира на 9 май и ще продължи в следващите дни в зависимост от метеорологичните условия. Крайният срок за завършване на аварийните дейности е 5 юни.

В момента аварийно се изкърпват и най-компрометираните участъци по 6-километровия участък от третокласния път в област Враца. Отсечката е предложена за включване в проекта на инвестиционната програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ за периода 2024-2026 г.

През 2025 г. е предвидено възлагането на обществена поръчка за изготвяне на технически проект за основен ремонт на пътя. Повече от 30 години на трасето не е правена рехабилитация. През годините областните пътни управления в Монтана и Враца, които отговарят за стопанисването на третокласния път III-162, регулярно са изпълнявали частични ремонти на асфалтовата настилка, за да се осигури безопасността на движението.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.