Патрулка самокатастрофира тази нощ в Монтана

Патрулка самокатастрофира тази нощ в Монтана
Снимката е илюстративна

ОДМВР Монтана изяснява ПТП със служебен автомобил на РУ Монтана. Произшествието е станало на 13.05.2024 г. около 03,05 ч.

Служебен автомобил „Фолксваген Тигуан“ на РУ Монтана, управляван от 54-годишен служител на сектор „охранителна полиция“, е самокатастрофирал по време на работна смяна. На място бил изпратен дежурен екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана.

При проверката е установено, че ПТП-то е настъпило на ул. „ХХI век“ в гр. Монтана с посока на движение към кръстовището с ул. „Иван Давидков“. На прав пътен участък от пътя с двупосочно движение поради отвличане на вниманието на водача лекият автомобил навлязъл в лентата за насрещно движение, където се блъснал в желязна ограда на железопътна светофарна уредба, работеща в нормален режим.

При катастрофата са нанесени материални щети. Двамата полицейски служители, возещи се в автомобила, не са пострадали. Направената проба на водача за употреба на алкохол е отрицателна. Съставен му е акт по чл. 20, ал. 1 от ЗДвП и протокол за ПТП. По случая е образувана проверка в ОДМВР Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.