Община Монтана подкрепя благотворителен концерт за лечението на Цветомир

Цветомир

Със съдействието на община Монтана ще се проведе благотворителен концерт в помощ за лечението на 31-годишен мъж от Монтана, който се бори с остра форма на левкимия.

Цветомир е диагностициран с остра лимфобластна Т клетъчна левкемия през април 2020 година. След три курса на химиотерапия и трансплантация на стволови клетки през 2021 г. болестта е преминала в пълна ремисия. В края на януари 2024 година след контролни прегледи се оказва, че болестта се е върнала и има рецидив на остра лимфобластна левкемия

От болница „Anadolu Medical Center“ в Истанбул дават надежда, че Цветомир може да бъде излекуван за втори път. Сумата от 300 хил. лева, която болницата в Турция иска за цялото лечение е непосилна за него и семейство му.

Благодарение на дарители досега са събрани малко над 250 хил. лева.

Благотоворителният концерт „Заедно за Цецко“ е на 16.05.2024 от 18.00 часа в драматичен театър „Драгомир Асенов“. Входът е 10 лева, а билети може да закупите от касите на театъра. Участие ще вземат певческа група „Пъстренец Джуниър“, танцов ансамбъл „Пъстрина“, рок група „Sweet Poison“, ОДК „Ние, врабчетата“, Мими Генова, школа по танци „Канатица“ и др.

Може да подкрепите Цецко и в платформата „Павел Андреев“.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.