Отбелязваме Международния ден на семейството

Отбелязваме Международния ден на семейството

15 май е Международният ден на семейството.

В Монтана днес ще се проведе среща с писателя Боян Боев, автор на романите „Сайбиевата невеста“, „Последна молитва“ и сборник с разкази „Двайсет  гроша“. Събитието е от 17:00 ч. в  Регионална библиотека „Гео Милев“, отдел „Читалня“.

От 18:00 ч. в Народно читалище „Разум 1883“ – Монтана ще се състои Великденски концерт на Мъжки хор към Народно читалище „Разум 1883“ – Монтана, смесен хор „Орфей“ и Младежки хор „Развитие“ към Народно читалище „Развитие 1869“ – Враца.

От 19:00 ч. в драматичен театър „Драгомир Асенов“ – голяма сцена ще се играе комедията „Изтрий веднага“ – комедия от Здрава Каменова.

Денят е учреден през 1993 г. от Генералната Асамблея на ООН и отразява значението, което международната общност отдава на семействата. Международният ден дава възможност за насърчаване на информираността по въпроси, отнасящи се за семейството, и увеличава знанията по социални, икономически и демографски процеси, които ги засягат. Световният ден на семейството има за цел да привлича общественото внимание към редица проблеми в семейната среда.

В своята резолюция Общото събрание на ООН също така отбелязва, че разпоредбите, свързани със семейството, продължават да предоставят насоки относно начините за засилване на политическите компоненти и програми, насочени към семействата като част от цялостен подход към развитието им.

Международният ден на семейството е вдъхновил серия от събития за повишаване на осведомеността, включително и на националните семейни дни. Международният ден на семейството е вдъхновил серия от събития за повишаване на осведомеността, включително и на националните семейни дни. В много страни този ден дава възможност да се изтъкнат различни области на интерес и значение за семействата.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.