Румен Христов: Монтана и регионът заслужават повече

Румен Христов
Румен Христов

Посещавал съм много пъти Монтана, защото Златко Живков е от СДС, кмет за седми мандат. Това е един прекрасен край, с прекрасни хора. Спокойно е, без задръствания и шум като в големия град, чудесно място за отглеждане на деца, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 12 МИР-Монтана Румен Христов по БНТ.

Монтанският регион заслужава повече и ние, които ще бъдем избрани за народни представители, трябва да се обединим около важните приоритети, за да работим по тях заедно.

Монтана се нуждае от свързаност, от добра инфраструктура, когато има хубави пътища идват и инвеститорите, а те откриват работни места и така се повишават доходите. Сега има един участък по пътя за Монтана, от няколкостотин метра, който е с огромни дупки  и застрашава пътуващите по него. Ще задам въпрос защо не е асфалтиран, участъкът  е опасен и трябва да се ремонтира спешно. Три години нищо не се случи по отношение на инфраструктурата, този път щеше да е готов, ако не беше забавянето от страна на  „Продължаваме промяната-Демократична България“, заяви  Румен Христов.

Другият важен въпрос за Монтана е язовир „Огоста“, наясно съм с всички проблеми там и преди всичко с необходимостта от укрепване на стената. В парламента зададох въпрос на Кирил Петков по темата, защото той беше обещал, че първата му работа като премиер е да се захване със стената на язовир „Огоста“, но както виждаме нищо не се случи, промяна и тук нямаше, категоричен беше Румен Христов.

Сред основните приоритети на ГЕРБ-СДС са образованието и повишаването на доходите, но не със заеми, а чрез развитие на икономиката. Когато имаме развита икономика, тогава могат да се отделят достатъчно средства за социални програми, повишаване на пенсиите, подпомагане на хората в неравностойно положение. Икономиката е най-важна. Трябва да овладеем инфлацията и да станем по-скоро членове на еврозоната. Да харчим толкова, колкото изкарваме, за да не се трупат задължения, които ще тежат на младите хора дълги години.

Нека да дадем всичко от себе си, ние сме представители на народа, избрани от него и трябва да работим за народа си, заяви Румен Христов и призова да се гласува с номер 22 за ГЕРБ-СДС.

Коалиция ГЕРБ-СДС е с номер 22 в интегралната бюлетина.