Представяне на листата на Коалиция „Солидарна България“ за 12 МИР Монтана

Невена Петрова
Невена Петрова - бодач на листата на коалиция "Солидарна България" за 12 МИР Монтана

Скъпи жители и избиратели, обръщаме се към вас от името на Коалиция Солидарна България , която се формира за тези парламентарни избори, с водещите харизматични лидери и доказани професионалисти Ваня Григорова и Мая Манолова. Нашите основни приоритети на национално ниво ще бъдат защитата на правата на работещите за заетост и достойно заплащане, защита на работните места и основните сектори в икономиката, които гарантират сигурност на българските граждани!

Казвам се Невена Петрова и съм водач на листата на коалиция Солидарна България за тези парламентарни избори. Аз съм дете на Северозапада, израснала съм тук и милея за нашия край, с който освен коренът ми ме свързва и земеделието. Болно ми е като гледам колко ограничени възможности за развитие на хората има в района и поемам каузата да работя за промяна. Завършила съм политически науки и европейски въпроси във Франция, работила съм повече от 15 години в администрацията, енергетиката и земеделието и вярвам, че достойно мога да ви представя в Парламента. Да съм кандидат за депутат за мен означава, че кандидатствам преди всичко за ВАШЕТО ДОВЕРИЕ! Моят приоритет за област Монтана е регионалното развитие в аспекта на борбата с бедността.

Колко пъти през последните мандати на Народното събрание чухте депутат от област Монтана да излезе на парламентарната трибуна и да защити интересите на областта? Освен регионалното развитие през инфраструктурни проекти и инвестиции, програмата на Солидарна България включва и силно социално измерение за повишаване качеството на живот през образованието, работата с групи в неравностойно положение, професионална квалификация и повишаване на качеството на здравните услуги.

Аз, Невена Петрова, като депутат от Коалиция Солидарна България, избрана с вашата подкрепа искам и мога да бъда вашия глас в Парламента! За да се говори за Лом, за област Монтана и за Северозапада  не само по избори, а и по време на същинската работа на Парламента. За да имате народен представител, който ще се бори за финансиране на проекти, демографски растеж и заетост през следващите 4 години, гласувайте на 9 юни с бюлетина N 9! Така че до следващите избори по река Дунав да кипи от живот, да има работа и да живеем достойно в родните места!

Хората от листата на коалиция Солидарна България са ви известни:

Светослав Илиев, с преференция 102, който се включва в кампанията с много вяра, че коалиция Солидарна България и нашият екип за област Монтана конкретно може да промени региона като открие нови перспективи за професионална развитие на млади хора така,че децата ни да не са длъжни да напускат родния край или родина в търсене на реализация и препитание. Той е родом от Монтана и е завършил Природо-математическата гимназия в града. Има сериозна квалификация с дипломи за бакалавър Екология от Аграрен университет – гр. Пловдив, магистър Регионално развитие от Софийския университет и магистър „Екология на селищни системи“ от Аграрен университет – гр. Пловдив Работи в  държавната администрация с експертиза по регионално развитие и екологията, член е на „Националният съвет по биологично разнообразие“ и на Комитета за наблюдение на програмата „Региони в растеж“.

Светлин Райков с преференция 103,  е позната обществена личност в Лом с работата му като заместник- кмет в община Лом, както и като представител на  Фондация Рома – Лом с широка експертиза за създаване и укрепване на местни организации и общностни инициативи на национални НПО, насочени към включване на Ромите в диалога с институциите и подпомагане процеса на пълноправна интеграцията на Ромите в българското общество

Д-р Емил Георгиев с преференция 104,  е началник отделение „Спешна медицина, Инфекциозни болести“ в болницата в Лом доказан специалист, хуманист, човек отдаден на професията и грижата за другите.

Велизар Симеонов с преференция 105 е роден и израстнал в гр.Монтана.Завършил Професионална гимназия по електротехника и бакалавър по Стопанско управление от ВТУ ,,Св.Св.Кирил и Методий“ Велико Търново.С професионален план съм работил в Областна администрация Монтана и в ТП на НОИ Монтана.Понастощям сътрудник към Делегацията на българските социалисти в Европейския Парламент. Включва се в предизборната надпревара от коалиция ,,Солидарна България“ с вярата,че с образования и интелигентен екип на коалицията може да търси решение на множеството проблеми в областта.Като най-належащи въпроси за уреждане според него са демографската криза, високата смъртност, трудното намиране на препитание, ниския жизнен стандарт, липсата на качествено образование и здравеопазване.Вярва, че заедно можем да осигурим по-социално справедлив и достоен живот за хората в региона!

  Пламен Гергов с преференция 106 е роден в с. Гаганица, общ. Берковица, село, което помни изпълнено с глъч и смях на деца, развиващо се и процъфтяващо, а днес – в разруха и сякаш времето е спряло. Включва се в предизборната надпревара с вяра,че още не е късно и можем да възродим нашия чудесен край, в който живеем. Кой ще го направи, ако не ние с вас. Завършил е Санктпетербургския технически университет като инженер-технолог. Трудовият му стаж започва в през 1987 г. като е работил на различни ръководни длъжности една, от които в РИОСВ  Монтана, като началник на отдел „Въздух, опасни химически вещества и отпадъци”. Уважава хората, отстояващи своето мнение и цени тяхното постоянство и упоритост при осъществяване на своите цели. Не понася отчаянието, то ни кара да мислим, че нямаме избор. А избор има винаги. И той избира вие – хората от област Монтана.

Нека заедно да работим за възродяването на нашия прекрасен Северозапад, като на 9 юни гласуваме с номер 9 в интегралната бюлетина за народни представители от коалиция „Солидарна България”.      

Кандидатствам пред вас със смирение и осъзната отговорност, защото за мен да бъда ВАШИЯ депутат означава да представлявам вас -хората, които сте ми гласували доверие, да съм проводник на вашите очаквания и мечти за по-добър живот в Парламента, където се коват законите, които определят нашето настояще и бъдеще!

Кандидатствам пред вас и с надежда, че ще мога да пробия апатията, която е обзело обществото ни, когато се говори за политика. Дълбоко вярвам, че политиката се прави за хората, за общото добруване и просперитет и се надявам, че ще мога да ви заразя с моята вяра и надежда, че работата ми в Парламента би допринесла качеството ви на живот да се подобри.

Кандидатствам пред вас и с обещание, че ако спечеля вашето доверие, няма да ви предам или забравя, че когато участвам в изготвяне на законите на Република България винаги ще се питам първо дали и как решенията, които взимаме, са във ваш интерес и ако има кауза, която ви е скъпа, ще я защитавам докрай, защото моят глас в Парламента, ще е израз на вашия глас в държавата!

ВРЕМЕ Е ЗА ХОРАТА! Гласувайте с номер 9 на 9 юни!

Коалиция „Солидарна България“ е с номер 9 в интегралната бюлетина!