Охранител задържа крадец на местопрестъплението в Лом

Полицията разкри кражба

Охранител задържа мъж в момент на кражба от частен дом в Лом след известие от сигнално-охранителна техника. Случката се е разграла вчера около 16.00 часа.

На място незабавно били изпратени служители РУ Лом, които установили 38-годишен криминално проявен от крайдунавския град. При оглед на местопроизшествието било изяснено, че с техническо средство мъжът взломил входна врата и прозорец от ПВЦ дограма на къщата, откъдето извършил кражба на кафемашина, различни по вид домакински съдове, led осветителна лампа, тенджера за готвене на пара и други вещи.

Откраднатите вещи били намерени укрити в затревена площ на имота. В хода на разследването било установено, че от друг имот в Лом 38-годишният противозаконно отнел моторен трион, градинска медна пръскачка, тенджера алпака, както и различни по вид и сечение електрически проводници и удължители.

Същия ден мъжът бил забелязан да влиза в още една къща, но след появата на работник, избягал. Дошлият да извършва монтажни работи в постройка в имота установил, че била взломена входната врата и направен опит да бъдат противозаконно отнети инструменти.

По случаите в РУ Лом са образувани досъдебни производства.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.