Районното управление във Вършец възстановява своята дейност

Районното управление във Вършец възстановява своята дейност

На 28 май, в 14,00 ч., пред сградата на РУ Вършец ще се състои церемонията по официалното му откриване. Очаква се гости да бъдат министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, областният управител Ивайло Антонов, кметът на община Вършец Иван Лазаров, отец Антим, началници от Районните управления в областта, служители на ОДМВР Монтана.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 22 април т.г. е възстановено полицейското управление в гр. Вършец. В продължение на почти две години – 01 юни 2022 г. до момента, то функционираше като Участък към Районно управление – Берковица.

В Районно управление – Вършец работят служители на МВР по направления на дейност – „Криминална полиция“, „Охранителна полиция“, администрация, „Български документи за самоличност“ и „Контрол на общоопасните средства“. На длъжността началник на РУ – Вършец от 15 май т.г. е назначен главен инспектор Иван Димитров, роден през 1985 г. в гр. Монтана. Той е завършил Академия на МВР, факултет „Полиция“, специалност „Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред“. Дългогодишната му кариера в МВР започва през 2006 г., като преминава предимно в криминална и охранителна полиция на РУ Вършец. 

Районно управление – Вършец отговаря за население от около 8 000 души от 9 населени места на територията на община Вършец и площ от 246 кв.км. Общата дължина на пътната мрежа в общината е 106 км от III и IV клас. През града преминава шосе, свързващо гр. Враца с прохода Петрохан към София и Южна България. Служителите на РУ – Вършец съблюдават сигурността и опазването на обществения ред на територията на община Вършец, която включва и Клисурския манастир.

С възстановяването на полицейското управление в пълния му състав и функции ръководството на ОДМВР-Монтана се надява да отговори на обществените очаквания за поддържане на добър обществен ред и сигурност на хората, а също така и да осъществява една от основните дейности на полицията – превенцията.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.