National Geographic Kids с голямо събитие в Монтана по повод 1 юни – Денят на детето

National Geographic Kids с голямо събитие в Монтана по повод 1 юни - Денят на детето


На 1 юни от 10:30 до 16:30 часа на площад „Жеравица“ (при неблагоприятни метеорологични условия в Драматичен театър „Драгомир Асенов“) Община Монтана и National Geographic Kids организират грандиозно събитие. Подготвен е вълнуващ ден, изпълнен с образователни и интересни активности, които ще вдъхновят и забавляват децата.

Мажоретките от Спортен клуб по чирлидинг „Ритмо Арт Денс“ ще открият събитието и ще заредят участниците с празнично настроение. Ще има много награди, изненади и вълнуващи моменти.

Децата ще разгърнат своята креативност в занимателните творчески работилници. Откривайки потребността на рециклираните материали ще създадат нещо ново и полезно, което да отнесат със себе си вкъщи. Подрастващите ще оцветяват малки глинени саксийки, които ще отнесат у дома, за да засадят подарените им четирилистни детелинки – символ на мисията на National Geographic за опазване на планетата.

Всяко дете ще може да се потопи в света на знанията, играейки географски игри, проверявайки знанията си за животните. В играта „Невероятно, но факт“ ще се свързват малко популярни факти с конкретни животински видове. Най-смелите деца ще опитат да решат пъзел от географски факти на голям винил, изобразяващ планетата и нейните обитатели. И като финал, на географската шатра всяко дете ще може да поиграе и на магнитно табло, опитвайки се да направи разлика между изчезналите и застрашените животни на планетата. 

Любителите на математическите игри и логическите задачи ще открият много изненади и предизвикателства. За феновете на химичните експерименти е подготвено истинско шоу със зрелищни демонстрации.

Накрая всички деца ще могат да се включат в поредица спортни активности, които ще осигурят безброй забавления и много усмивки. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.