ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ:  В условията на война БСП винаги е била на страната на мира и братята славяни

Велизар Енчев

Водачът на листата на коалиция БСП за БЪЛГАРИЯ в Монтана Велизар Енчев, заедно с кандидати от листата проведоха интересни и емоционални срещи във Вършец и Чипровци. В непринуден разговор присъстващите споделиха за нерешените проблеми по места в областта на здравеопазването и  на междуселищния транспорт, говориха с болка за войната и позицията на правителството ни по този въпрос. На фокус бяха още много проблеми от ежедневието, изказана беше подкрепа на много от идеите  в предизборната програма на БСП, имаше много и разумни предложения.

На страховете на хората, че страната ни може да бъде въвлечена във война, Велизар Енчев категорично заяви, че на тези избори всички ние трябва да избираме между партиите за войната и партиите за мира. „ Подкрепете БСП с номер 24 , защото в условията на война, БСП винаги е била на страната на мира и братята славяни. Подкрепете  БСП категорично и не пропилявайте гласа си, защото тази партия е истинския гарант за невъвличането на България във войната” – заяви в обръщението си Велизар Енчев.

Отделено беше не малко време и проблемите в здравеопазването. Нужна е дълбока реформа в здравеопазването, така че здравето да не е търговия, нужна е сериозна държавна политика, до този извод за пореден път се стигна и при тази срещи. Велизар Енчев се спря на основните намерения на БСП за БЪЛГАРИЯ, записани в предизборната програма в тази област. 

  • Основната задача на болниците е да предоставят качествена здравна услуга, достъпна за всеки български гражданин. Затова е нужно общинските и държавните болници да не са търговски дружества
  • Безплатни лекарства за всички деца до 14 години и за хората над 75 години
  • Равни условия за финансиране и контрол при разходване на публичните средства от лечебните заведения
  • Намаляване на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия на 9%
  • Безплатни целеви стипендии за редовни специализанти и интензивно финансиране на специализации в чужбина, и осигуряване на работно място в здравната система на страната
  • Разкриване на поне една денонощна аптека във всяка българска община
  • Облекчаване на условията за финансиране на ”ин-витро” процедурите

Ние търсим вашата подкрепа, защото БСП е партия на ясните и конкретни решения, БСП е партия на мира , а не на войната и в центъра на политиката й винаги е бил българския гражданин.

Използвайте гласа си правилно! 

БСП за БЪЛГАРИЯ е с № 24 в бюлетината!