Боксьор от Монтана е шампион на България до 90 кг.

Боксов клуб Спарта

Светлин Иванов от Боксов клуб Спарта /Монтана/ стана шампион по бокс на Държавния личен шампионат на България за ученици. Турнирът се проведе в град Плевен от 27 до 31 май, като участие взеха 175 ученици, родени пред 2010 и 2011 година. Боксов клуб Спарта участва с 6 състезателя.

Светлин Иванов спечели титлата след 3 убедителни победи в категория до 90 кг. В четвъртфиналната среща победи притивника си с отказване в третия рунд, в полуфиналната среща съперникът му отказа да продължи след края на първия рунд, а на финала спечели убедително и трите рунда.

Красимир Юриев в категория до 48 кг. записа 2 категорични победи с по 5:0 на осмина финал и четвъртфинал ,но за съжаление изгуби полуфинала от настоящия шампион.

Ивайло Иванов спечели четвъртфиналната си среща с 4:1 съдийски гласа, но отстъпи на полуфинала по точки от значително по опитен съперник.

Стиван Денев категория 54 кг. отказа своя съперник за по малко от 20 секунди в осминафиналната си среща, но лекарска забрана го спря по пътя към медалите. Борис Феодоров и Георги Стоянов отпаднаха още на елиминациите.

Националния треньор Михайл Таков забеляза Светлин Иванов и ще го включи в националния отбор на България за предстоящ международен турнир с цел подготовка за Европейско първенство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.