Над 200 ученици се включиха в Дни на отворените врати на Електрохолд

Рекорден брой ученици, над 200, се включиха тази година в Дни на отворените врати на Електрохолд. Събитието се проведе в седмицата от 27 до 31 май в Техническия учебен център на Електроразпределителни мрежи Запад в София.

В него участваха ученици и учители от 8 до 11 клас от девет професионални гимназии на територията на Западна България. Програмата включваше теоретична част с интересни факти за електроенергийната мрежа, нейното развитие и бъдеще, представени от Величко Атанасов, главен инженер методическо ръководство и обучение в ЕРМ Запад и Ваньо Николов, мениджър проекти в ЕСКО България. За учениците бяха организирани и демонстрации на работата на лабораторен автомобил и функционираща, малка фотоволтаична централа, монтирана на учебния полигон на Техническия център. Осмокласниците опознаваха електроенергийния сектор и дейността на електроразпределителното дружество ЕРМ Запад посредством отборната игра „Стани енергетик“. Спечелилият отбор получи СТЕМ комплект по електротехника.

„В нашите компании можете да намерите стабилна работна среда, възможности за допълнителна квалификация и продължаване на образованието. Бъдещето е електрическо, което означава, че вие сте си избрали правилната професия. Надявам се скоро да можем да ви посрещнем като част от нашия екип!“, каза Карел Крал, главен изпълнителен директор на Електрохолд България на церемонията по закриването на събитието.

Дни на отворените врати е една от многобройните инициативи в стратегията на Електрохолд за стимулиране на професионалното образование и за консултиране на младите хора в техния избор на професия. Вече над десет години компанията предоставя стипендии в конкурса „Енергия за бъдещето“ и осигурява платени стажове за ученици в професионалните гимназии и студенти. Компанията е и една от първите, които се включиха в програмата за дуално обучение по електротехника в България.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.