Пътник от лек автомобил е задържан за притежание на наркотици в РУ Монтана

Пътник от лек автомобил е задържан за притежание на наркотици в РУ Монтана

На 04.06.2024 г. около 00,30 ч. на ул. „Христо Ботев“ в гр. Монтана, на около 50 метра след кръстовището с бул. „Ал. Стамболийски“ в посока към ул. „Атон“, служители на РУ Монтана спрели за проверка лек автомобил „Форд Мондео“, управляван от 24-годишен жител на кв. „Огоста“.

В автомобила пътували още 4-ма пътници – две жени, на 24 г. и 21 г., и двама мъже, на 27 г. и 23 г., всичките от гр. Монтана. При извършената проверка е установено, че в автомобила се превозват наркотични вещества. На място е извикана дежурна оперативна група на РУ Монтана, която направила оглед.

При извършените процесуално-следствени действия на задната лява стелка в автомобила били намерени и иззети два полиетиленови плика, съдържащи 0,5 грама суха тревна маса и 2 бели части от хапчета с общо тегло 1,5 грама. При проведената беседа единият от пътниците заявил, че веществата са т.нар. „чай за пушене“ и валидол.

С полицейска заповед пътникът е задържан за 24 часа. В РУ Монтана е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.