ПП-ДБ: Гласувайте срещу купения и манипулиран вот!

ПП-ДБ

Днес кандидатите за народни представители от ПП-ДБ закриха своята кампания на площад Жеравица в Монтана с призив за гласуване. Те вярват в силата на гражданската активност и призовават съгражданите си да не се отказват от правото си на избор.

В момента в Народното събрание от област Монтана има четирима народни представители. Шанс да вкарат свои депутати и в новия парламент имат същите тези политически формации.

Ванина Вецина излезе с обръщение към своите съграждани, в което се казва „На 9 юни изборът ще бъде не между партиите и кандидатите, а между купения и свободния вот! Ако излязат само тези, които се продават за 50 лева, техните лидери ще ни управляват! Ако излязат всички свободомислещи хора и покажат силата си като мнозинство, в Народното събрание ще отидат хора, посочени от тях и отговорни пред тях!“.

Недялко Томов, втори в листата на ПП-ДБ: „Сега въпросът е, ако не гласуваме, на коя от тези четири формации ще дадем възможност да „спечели“ не един, а двама народни педставители? Всички знаем в кои секции е висока избирателната активност и в чия полза е! Наистина ли искаме това? Наистина ли ще се откажем от своя избор и ще оставим друг да го направи? Изборът не е въпрос на харесване, а на трезва преценка – кой от всички тези кандидати ще свърши наистина работа! Защото ние, хората от област Монтана, в този случай гласуваме не за партии, а за личности.“

За Тодор Горанов отказът от гласуване е двойно поражение – от една страна, защото оставаш друг да избира вместо теб, и от друга – на този друг му е платено с твоите пари. „ Нека не се заблуждаваме – гласовете се купуват с парите от корупция. Това са пари, които е трябвало да се вложат за подобряване на нашите условия на живот. По време на избори те отиват при определени хора, на които изобщо не им пука как ще се развива Вършец, Северозападът, България. Това ли искаме наистина? За нас, за децата ни, за бъдещето ни? За бога, хора, гласувайте!“

„Промяната е започнала, но от нас зависи дали ще се случи. Хората, които ще изберем на 9 юни трябва да работят за всички граждани, а не да обслужват лобистки кръгове и лични интереси. Излезте и гласувайте, упражнете свободната си воля! Нека не забравяме, че купуването и продаването на гласове е престъпление!“-сподели Даниела Кирилова

„Не е вярно, че всичко е предопределено. Все още не е! Въпрос на проста математика е  – бройката купени и манипулирани гласове е ясна отпреди месеци, тя няма да се промени драстично. Това, което може да се промени обаче е избирателната активност. Един е процентът на купения вот при 30% излезли да гласуват, съвсем друг ще бъде при 45% и тотално различен при 50-60%! Това зависи от всеки от нас и тук измама не може да има! Затова – гласувайте!“ – завършва призива си Вецина.

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е със номер 14 в интегралната бюлетина, а Ванина Вецина с преференция 101.