Велизар Енчев: да кажем „ НЕ” на войната , давайки гласа си за  „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ”

БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

През вчерашния ден водачът на листата на  БСП за БЪЛГАРИЯ в Монтана  Велизар Енчев, председателят на ОблС на БСП Монтана и втора в листата Камелия Трифонова, и кандидатите  за народни представители Десислава Александрова и Руси Статков се срещнаха и разговаряха с десетки хора от община Берковица.

Вечерта в салона на детски център „ Камбанка” се проведе емоционална среща, с която беше закрита  предизборната кампания на БСП за БЪЛГАРИЯ в област Монтана. Много теми бяха обсъдени, много житейски истини бяха чути. Поставени бяха сериозни проблеми за община Берковица, които не са решени с години, по време на управлението на кмет от ГЕРБ.  Хората с тревога поставят въпросите за обезлюдяването на техните населени места, за напускането на младите хора,  за ниските доходи и пенсии, за ширещата се корупция  и висока инфлация, за честите нападения и обири на стари хора в домовете им. Във всяко от изказванията обаче се споделяше тревогата от разрастващата се война в Украйна и страха от въвличането на България в нея.

    В емоционалното си обръщение към присъстващите в залата Велизар Енчев заяви: „ Скъпи приятели, към настоящия момент единствено  БСП  е депозирала проект за решение на Народното събрание срещу изпращането на български военни в Украйна и срещу използване на българско оръжие за нанасяне на украински удари по цели на руска територия.Всички останали партии само говорят.

 Обръщам се към всички вас, а чрез вас и до вашите близки и приятели, гласувайте и подкрепете нашите кандидати,защото  от вашите гласове, от гласа на всеки един от нас,  зависи България да не изпрати войски на украинския фронт, за да се сражават с потомците на освободителите на България от петвековно робство.

    Единствената партия, която работи за повишаване благосъстоянието и на младите хора и на пенсионерите,която има конкретни решения и която  ги отстоява в Народното събрание е Българската социалистическа партия. 22 милиарда лева беше социалната програма при управлението, в което участваше БСП. Увеличиха се пенсиите, минималната работна заплата също се повиши, детските градини станаха безплатни , размерът на майчинството през втората година се приравни с минималната работна заплата.

   Поради своята антисоциална природа, десните партии, които управляват България в последните години, отказват да преизчислят пенсиите и да приемат предлагания от БСП Закон за възрастните хора.

    ГЕРБ, ДБ/ПП и ДПС отхвърлят всички тези предложения, оправдавайки се с рисковете от социална политика, която щяла да „взриви бюджета на държавата“.

     Истината обаче е друга: десницата в парламента взривява бюджета с неговата милитаризация и плащането на десетки милиарди за покупка на изтребители, кораби и бойни машини.

     Тези прахосани милиарди за готвената война на НАТО са взети от заплатите на работещите бедни, от пенсиите, от парите за младите семейства.

    Специално се обръщам  към хората, живеещи в  малките населени места в област Монтана, на които десни и етнически партии щедро предлагат пари, за да се гласува за тях.

    Не продавайте гласа си, защото така продавате не само своите интереси, но и интересите на вашите деца, които ще страдат от социалния терор на партиите от Сглобката.

   Именно тези партии превърнаха Северозападна България в най-изостаналия европейски регион, а хората в Монтанско – в най-бедните граждани на Европейски съюз.

   Не се страхувайте да изразите волята си и подкрепете БСП – партията, която единствена брани мира и социалните права и която никога няма да ви предаде. ”

 Участниците в срещата пожелаха успех на кандидатите на БСП за БЪЛГАРИЯ  и изразиха надежда , че БСП ще продължи да отстоява в парламента интересите на обикновените хора и ще настоява за законодателни мерки за ускоряване развитието на Северозапада.

ЗА ДОСТОЙНА БЪЛГАРИЯ  В МИРНА ЕВРОПА !

БСП за БЪЛГАРИЯ е с  № 24  в бюлетината !