Задържаха рецидивист, извършил 4 кражби в село Крива бара

Задържаха рецидивист, извършил 4 кражби в село Крива бара

Служители на Участък Брусарци задържаха 34-годишен рецидивист,  извършил 4 кражби в село Крива бара. Сигналът за първата от тях постъпил в РУ Лом на 03 март т.г. от 43-годишна жителка, която съобщила, че от къщата й били противозаконно отнети около 300 грама златни накити.

При извършения оглед било установено, че десет дена преди това 67-годишният й баща установил кражба на 1 000 лв от ракла в къщата, за която не уведомил служители на реда. В имота било проникнато с ключ, който бил скрит под покривка на външна маса.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на Участък Брусарци установили извършителя  – 34-годишен криминално проявен и осъждан от същото село. Част от откраднатите вещи били намерени и върнати на собствениците. В хода на работата било изяснено, че рецидивистът извършил още две кражби в селото в периода от февруари до юни т.г.

От незаключен имот на 59-годишен жител отнел моторен трион, а чрез взлом проникнал в друга къща, собственост на 29-годишен жител, откъдето откраднал бутиков часовник и 30-метров удължител.

Откраднатите вещи са върнати на собствениците. Извършителят е доведен в РУ Лом. С постановление на Районна прокуратура – гр. Монтана му е повдигнато обвинение и наложено задържане до 72 часа. Работа по случая продължава.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.