Изборният ден в Монтанско започна в спокойна обстановка

Монтана

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. 368 служители на МВР са ангажирани с охраната на избирателните секции в област Монтана.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на телефон 02 90 112 98, телефоните на Районните управления в област Монтана и на имейли izbori@mvr.bg и montana@mvr.bg.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ да работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

В изборните помещения няма да се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.